Translate

søndag den 30. juni 2013

flødeboller med jordbære

  1.  Marcipanbunde: Marcipan røres med sukker og æg - stil evt. sukkeret i blød i ægget i 1-2 timer inden brug. Når massen er rørt lind kommes den i en sprøjtepose og sprøjtes ud til bunde i passende størrelse. Bages ved 190° C i 8-10 minutter til de er gyldne.
  2. Skum: Vand, glukose og 200 g sukker bringes i kog. Når siruppen når 110° C startes piskning af æggehvider og sukker. Når siruppen når 118° C hældes det forsigtigt i den piskede skum og piskes til det har stuetemperatur.
  3. Skær toppen af jordbærrene og sæt et bær på hver af de kolde marcipanbunde, med den skårne side nedad. Fyld derefter skummet i en sprøjtepose og sprøjt det ud på marcipanbundene. Lad overfladen på skummet tørre i ca. 60 minutter.
  4. Temperer den mørke chokolade og overtræk flødebollerne. Pynt til sidst med frysetørrede jordbær
    ingredienser: opskriften fra odense marcipan :)
     

Ingen kommentarer:

Send en kommentar