- Marcipanbunde: Marcipan røres med sukker og æg - stil evt. sukkeret i blød i ægget i 1-2 timer inden brug. Når massen er rørt lind kommes den i en sprøjtepose og sprøjtes ud til bunde i passende størrelse. Bages ved 190° C i 8-10 minutter til de er gyldne.
-
Skum: Vand, glukose og 200 g sukker bringes i kog. Når siruppen når 110° C startes piskning af æggehvider og sukker. Når siruppen når 118° C hældes det forsigtigt i den piskede skum og piskes til det har stuetemperatur.
-
Skær toppen af jordbærrene og sæt et bær på hver af de kolde marcipanbunde, med den skårne side nedad. Fyld derefter skummet i en sprøjtepose og sprøjt det ud på marcipanbundene. Lad overfladen på skummet tørre i ca. 60 minutter.
-
Temperer den mørke chokolade og overtræk flødebollerne. Pynt til sidst med frysetørrede jordbæringredienser: opskriften fra odense marcipan :)
- Marcipanbund
- 300 g Original ODENSE Marcipan
- 130 g sukker (evt. rørsukker)
- 80 g æggehvide(r) (3 stk.)
- Skum
- 60 ml vand
- 90 g glukosesirup
- 200 g sukker
- 120 g past. æggehvider (4 stk.)
- 15 g sukker
- 20-24 friske jordbær
- Pynt
- 300-400 g ODENSE Mørk Chokolade
- Frysetørrede jordbær
Translate
søndag den 30. juni 2013
flødeboller med jordbære
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar